Wil je weten of ademcoaching voor jouw vraag geschikt is?

Een telefonisch consult is altijd kosteloos.

Waarom ademcoaching?

Jouw ademhaling is een afspiegeling van hoe je leeft en vaak het resultaat van je onbewuste emoties, angsten, verlangens of belemmeringen. De meeste mensen ademen vaak oppervlakkig en onbewust. Dit kan zich manifesteren in zowel fysieke, als mentale en emotionele klachten. Vanuit een holistische visie dat alles met elkaar in verbinding staat, werk ik met de adem. Door het doorbreken van je ademhalingspatroon leer je om nog effectiever en beter te ademen. Ademwerk geeft ruimte aan je fysieke gestel, onderdrukte emoties, negatieve overtuigingen en opgeslagen herinneringen. 

Ademwerk is een prachtige tool om je hoofd op te ruimen zonder de juiste woorden ervoor nodig te hebben.

Fysiek herstel

Door je beperkende ademhalingspatroon te doorbreken, leer je effectiever en gemakkelijker te ademen. Hierdoor krijg je meer energie en versterk je het herstellend vermogen van je lichaam.

Verbinding met je intuitie

Door de verbonden ademhaling voel je jezelf volledig aanwezig in jouw eigen lichaam. Deze sterke verbinding zorgt ervoor dat je jouw bewustzijn verruimt. Hierdoor ben je beter in contact met jouw intuïtie en zelfexpressie.

Doorbreken van blokkades

Door bewust te leren ademen, verlicht je stressverschijnselen, of laat je deze zelfs volledig verdwijnen. Je kijk op het leven verandert en je raakt meer ontspannen. Onderdrukte emoties, zoals boosheid, angst, bezorgdheid, nervositeit, schuldgevoel en depressies kunnen transformeren

Weerbaarheid

Bewust ademhalen kan ondersteunend zijn bij pijncontrole, hoofdpijn, verslavingen, stress, paniekaanvallen, apneu, fobieën, astma, ademhalingsmoeilijkheden, depressie, chronische vermoeidheid en trauma’s (klein en groot)

Voorbij de woorden adem je jezelf vrij!

Meer over de sessie

Tijdens de sessie(s) zullen we ingaan op je huidige staat van zijn, je achtergrond en je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. De ademtechniek wordt uitgelegd, waarbij er alle ruimte is voor vragen. Tijdens de intake bepalen we ook jouw intentie, waar wil je aan werken? Deze vormt de richtlijn voor de sessie. Tijdens de sessie zelf zal ik je huidige adempatroon observeren waarna we jouw adempatroon actief zullen doorbreken door een verbonden ademhaling. 

Tijdens deze ademhaling laten we de pauzes tussen een in- en uitademhaling achterwege. Door deze onderbreking zal je lijf reageren op de fysiologische verandering in je systeem. Hier bevindt zich de kracht van de adem door de uitwerking op je fysieke, mentale en emotionele gestel. 

In de ontspanningsfase die erop volgt neem je de tijd om te integreren wat er aan de oppervlakte is gekomen tijdens de ademsessie. Uiteraard is er tijd om na te bespreken wat je hebt ervaren in de sessie. In een ademtraject geef je jezelf de kans om volledig aan de slag te gaan met de onderliggende lagen van je klachten of de coachvraag die je op dat moment hebt. 

Tijdens de ademanalyse kijk ik naar je adempatroon waarbij diverse ademhalingsoefeningen je zullen helpen om weer terug te keren naar een natuurlijk adempatroon en het verbonden ademwerk je weer tot je eigen kern te brengen. Laat jezelf meenemen op je eigen ademreis, waarin je te allen tijde veilig zal zijn in je eigen lijf. Als coach sta ik je bij in je proces en zal ik je ondersteunen in de adem.

Mijn ademtrajecten zijn zorgvuldig afgestemd op wat je nodig hebt en wat je aankan.

Eens per maand is er de mogelijkheid om in een ademcirkel te ademen. In een groep van maximaal 6 mensen draag je jezelf in de adem en is de energie van de groep ondersteunend aan jouw proces.

Koude training

Door middel van kou je eigen immuunsysteem boosten en je krachtig en energiek voelen. Op een veilige manier de kou trotseren zodat je op een gezonde manier om kan gaan met stress

Intervisie

Intervisie betekent letterlijk het uitwisselen van visies/zichten. Een inspirerende methodiek voor mensen die met en van elkaar willen leren ter bevordering van deskundigheid.

Retraite

Een retraite is een prachtige manier om jezelf op te kunnen laden en jezelf aan te kunnen kijken.